Tuesday, June 02, 2009

Rombongan Kak Ecah

Pada sabtu baru-baru ni kami sekeluarga telah berjalan-jalan makan free ke kenduri-kenduri. ada tiga terus dalam masa satu hari. untuk kenang-kenangan rombongan Kak Ecah, marilah kita tengok gambar-gambar yang ada, tambahan pula mari kita jeleskan adek sebab tidak dapat pergi ke kenduri kawannye iaitu Pn Raudah. yang lagi dua pasangan itu ialah sahabat akak yang agak-agak sama-sama membesa di Oz dulu.. 

Antara ahli rombongan Kak Ecah ialah jejaka-jejaka kotak. bukanla bentuk mereka seperti kotak, tapi semuanya memakai baju bentuk kotak-kotak. akim nerd ialah yang paling kotak. (ayat ni saje nak kutuk akim)

Ini pula ahli rombongan di kalangan wanita-wanita cantik di dunia. tercantik ialah mak. tempat kedua ialah sudah pastinya Kak Ecah sendiri. yang lagi dua, silalah bergaduh untuk dapatkan tempat ketiga dan keempat. siapa nangis dulu dia kalah dan dapat tempat keempat ye!

Ini ketika di kenduri Raudah. lihatlah si pelahap ini. nasib baik ada mirah untuk bagi gambar ni nampak cantik. tapi disebabkan akak yang tangkap gambar, memang akim pelahap pon nampak kurang nerd sedikit. (sila lihat ke butang baju kemeja yang dibutangkan sampai ke butang yang terakhir, beserta fesyen rambut akim. nerd kan? kan? kan? hahaha)

Mabruk Raudah dan Mahmud! Maaf tak sempat nak tunggu sampai pengantin sampai. :)

okeh. jejaka kontrol hensem. terutamanya yang pakai spek itu.. seperti muka yang berkata "hai semua.. saya masih bujang. call me now!" ha!ha!ha! itu tengah masyukkk makan kambing golek punya pasal.

ini pula ialah Nadia. sangat cantik kan!!! ada ilusi dia jauh lebih tinggi dari akak sampaikan tadi mirah cakap, "eiiii akak nih pendek la". sungguh tidak sedar diri lah mirah ni kerana dia lagi pendek dari akak sekaang. tahun depan tuh lain kira lah.

haa! tengokla Nadia pakai kasut tinggi laaaaa. sebab tuh akak nampak rendang sedikit. tapi masih comel. jangan risau (kalau ada yang risau la kan.. :p)

ini pula di kenduri yang terakhir iaitu kenduri Puan Aizat dan  Encik Pijang. dah beberapa kali akak katakan kepada kameraman supaya jangan tangkap gambar penuh sehingga kaki. tapi dia masih menangkap gambar penuh. harap maafkan sajalah ye encik pengantin kerana nampak selipar kuning yang berkilauan itu. almaklumlah, kami sampai di situ masa kenduri dah abeh. pengantin dah start kemas-kemas khemah ye. jadi sudah pastilah mereka akan menukar selipar.. takkan nak pakai kasut cantik-catik basuh periuk kan!
Itulah sahaja kisah Rombongan Kak Ecah ke kenduri-kenduri. didoakan kepada pengantin-pengantin:

"Barakallahu lakuma, wa barak 'alaikuma wa jam'a bainakuma fil khair, wa razaqakuma zurriyatan tayyibatan tanfa'ul islam wal muslimin"

 

Maksudnya:

"Semoga Allah membarakahi kalian dan melimpahkan barakah kepada kalian, dan mengumpulkan kalian dalam kebaikan, serta mengurniakan kalian zuriat yg memberi manfaat kepada islam dan muslimin keseluruhannya"


2 comments:

asma'hatta said...

besnyer makan lauk kenduri..

akim sgt pelahap okeh..dulu slalu xnak makan kalau g kenduri..ni ghope mcm org kebuluran jek..hehhe

aishahhatta said...

tapi dia mmg still malas makan la...