Friday, May 29, 2009

I'm back!

yela.. yela.. akak update la nih. selepas seminggu penuh di brisbane, banyak yang akak still nak kena adjust:

  • Dgn cuaca malaysia nih. panas sangat! masa akak kat sana, suhu waktu siang lebih kurang 22 ke 24 deg Celcius. (mirah dgn akim dah belaja pasal temperature ke?) pastu waktu malam dlm 18-2-deg C. balik umah terus 30 deg C! macam yang akak citer pada mirah, hidung akak berdarah malam lepas balik umah tu.. huhu!
  • Pastu time table tido pon lari2 sket. kol 10malam macam dah ngantuk sangat sebab kat Brisbane dah kol 12. tapi pagi bangun kol 5pagi segar2 pulak sebab kat sana dah kol 7 pagi. tapi mirah pon pagi tadi terjaga kol 5 jugak kan.. pastu tido balik and terlambat bangun (tapi takla lambat sangat) nak pegi sekolah.. hehehe! boleh la mirah pon duduk kat Brisbane kan mirah kan!

okay, meh akak tunjukkan tempat2 best yang akak pegi masa kat sana pada korang supaya ayor liyor meleleh sebab jeles nak pegi jugak. muahahah!

 

Tempat pertama ialah: MOvie WOrld



Ala… tapi takyah la jeles. Sebabnye, akak tangkap gambar kat luar jek nih. Nak jimat duit, tak masuk pon Movie World. :p

Tempat kedua: North Stradbroke Island

Yang nih pulak pulau yang kena naik ferry nak sampai sana. Masa korang datang Brisbane dulu tak sempat nak pegi kan. 






Cantikkan tempat nih? Kalau pegi masa bulan September ke oktober ke nanti boleh tengok dolphin banyak-banyak dan ikan paus. So, kalau ayah nak bawak pegi jalan Brisbane, kita plan pegi bulan 10 nak? J

 

Tempat yang ketiga: Byron Bay, NSW

Masa nak pegi tempat nih, ada la banjior  sket. Tapi naseb baikla kat atas jalan tak teruk sangat. So, akak, abang farid dan kawan-kawan akak yang comel bernama Izy dan Nurul pon berjayalah sampai ke Byron Bay nih. Dia ada satu rumah api (haritu akak lupa apa rumah api dalam English, akak sebut Fire house! Hahaha! Lepas tu baru abang farid ckp, Light House daaaa :p) yang cantik terletak di tempat yang paling timur di tanah Australia ni.








Cukuplah dulu dengan tiga tempat yang best ini untuk membuatkan adik-adikku sekalian iri hati. He!he!he!

 

7 comments:

Alang Atie said...

wala wala...takde poWn kUar gaMbor..alOh..br g semNiggu tp sumE jadual tunggang langgang mcm g setahun..kwang3...

aishahhatta said...

hahah drama mestila kena lebeh2 sket... gambar esokla akak beyulkan. tadi update guna email. so gambar dia tak upload betol kot.

asma'hatta said...

akak nak beyulkan ye nanti? beyulkan beyul beyul ye akak..
muahahaha

aishahhatta said...

dah beyulkan.. mmg paling beyul sekali dah! yengok la.. yengokla!

p!nkerton said...

saya bukan adik kamu tapi saya juga iri hati!
cantek okee situ!

p!nkerton said...

saya bukan adik kamu tapi saya juga iri hati!
cantek okee situ!

aishahhatta said...

memang sangat cantik kak fatih! jomla kita ke sana! ahahahha mari tengok website air*asia kot2 bleh dapat tiket murah.. or free ticket!