Saturday, September 05, 2009

hip hip hippopotamus!




sangat random isi blog kali ini. juga tidak berkaitan dengan tajuk hippopotamus itu. saje buat tajuk yang konon-kononnye bila keluar dekat RSS blog orang lain, orang macam tertarik mahu mengklik. kahkahkah! bijak..bijak.. bijak sifir! (sila nyanyi mengikut lagu siti sifir dalam cerita Along bagi yang mengenali) oh ya, mirah! pegi hafal sifir. minggu depan dah nak UPSR. no internet and tv for u ok!
  1. dah lebih sebulan akak tak update blog. ramai yang rindu (cececewah! sila jangan muntah, nanti batal pose). mula2 nak tulis pada 31 ogos supaya genap sebulan. tetapi terlupa pula. selamat hari merdeka! walaupon dah lambat sket. takpe.. yg penting kita merdeka setiap hari kan. cuti merdeka haritu pon dah tak ingat pegi mana. sudah pasti bukan ke mana-mana sambutan merdeka. ha! baru ingat.. kami pegi ke JJ bersama ayah. haha! lame nye cara sambut merdeka. tapi takpe.
  2. Ramadhan yang tiba disambut lebih meriah berbanding menyambut merdeka. tambahan pula (skema seperti biasa hahaha!) hari tersebut jatuh pada hari ulangtahun kelahiran emak. gambar terbalik di bawah adalah disengajakan (haha! read:malas nak betulkan). kek ini dibeli dari jauh nuuuun di ireland oleh adik n fairuz. pada hari kejadian, sewaktu lunch hour, akak dan abang farid pulang ke rumah. ternampaklah sebuah lori secret recipe berkeliaran di desa ini. siap bleh cakap, "huiyooo.. secret recipe pon ada delivery ek!". apabila tiba di rumah, kami pon terus lupa tentang hal tersebut. sehinggalah pulang pada petang hari pula, mak mengatakan ada kek di dalam lemari es (peti ais laaa). puas orang SR mencari rumah sambil menelefon emak berkali-kali. haha! untuk emak rupenye delivery tersebut
begitulah kisah pendek update kali ini. baiklah. akak sudah mula bersemangat untuk menulis semula. jadi nantikan kedatangan tulisan/taipan yang akan datang.

7 comments:

Trini said...

ish mudenye mak akak..sebaye mak kte

Trini said...

ish mudenye mak akak..sebaye mak kte

aishahhatta said...

ooops! terrrrrreveal pula rahsia mak. ngehngehngeh! mmg muda lagi nining. kalau jalan ngan akak, org igt adik beradik! :p

asma'hatta said...

ahhh..sedapnye kek itu..nyumnyum

adik pon baru tau SR boleh buat delivery..yerlakan..kalau nk tunggu akak bake utk mak, harapan la kan..=P

selamat puase!!

aishahhatta said...

takpela.. cake tuh tak abeh jugak makan. biasalaaa adek bradek kita perot kecik laa...

asma'hatta said...

adik beradik kita perut kecik?? err..tapi..tapi..tapi abg and ikah tu??

aishahhatta said...

sume perot mengecik bila ada cheese... esp abang. mana makan cheese2 nih. so kalo nak beli kek, beli la dari bakeria jek ye... hehe