Tuesday, July 07, 2009

Tau tak?

Skang punye world champion in sports especially tennis, squash and badminton adalah orang2 yang umurnya lebih kurang akak? cuba tengok birth date derang:



Roger Federer - 8 August 1981


Andy Roddick - 30 August 1982


Nicol David - 26 August 1983


Lee Chong Wei - 21 October 1982

Tak ke rasa macam eh orang lain dah jadi World Champion dalam bidang masing-masing, tapi akak bukan nya world champion, champion peringkat Malaysia pon tidak. Negeri? turun lagi.. daerah la bagi chance? heh... tak layak jek. pastu lagi satu champion in what? hmmm...

Kalau ikut umur akak skang ni, Sultan Muhammad Al-Fatih (March 30, 1432– May 3, 1481) dah siap bukak Constantinople dah (at 21 years old rasanya) dan menamatkan sebuah empayar. Hassan Al-Banna (October 14, 1906 – February 12, 1949) dah siap tubuhkan Ikhwanul Muslimin dah. Donald Trump dah bagi profit $6 million ke syarikat ayah dia (at 22).

Kalau tengok diorang ni pon, start masa kecik lagi. Dari umur 5 - 6 tahun dah start main, dah start pikir nak conquer the world. so meh kita tengok apa yang akak dah start buat dari umur 5 - 6 tahun dulu?




  • Main basikal - tak jugak jadi pemain basikal terkemuka


  • Baca buku - tapi tak jugak jadi pembaca buku terbanyak ke apa. or tulis buku ke...


  • Main masak-masak - haa yang nih sampai dah kawen nih pon dok malas nak masak. haha.. janganla cakap nak jadi chef world class plak.


  • Tengok TV - nih semua orang pon bleh jadi champion. tapi akak takla nak jadi champion bab nih plak


  • Apa lagi ek? errrr...


Hmm...nampaknye akak taktau lagi la ape benda nak buat yang boleh bangga sket nak cerita dekat cucu cicit nanti.. hehe! okeh jom tolong akak... kenal pasti apa sebenarnya yang akak boleh terer! cepat-cepat.. sila tinggalkan komen dan cadangan anda.



Akak sesuai jadi World Champion apa?

1 comment:

:: atique :: said...

champion akk yg penyayang..huhu~~xpyh world kot..fmly jek..