Tuesday, February 23, 2010

Tiga perkara versi 3

setelah mendapat sokongan hangat dari padie, marilah akak meneruskan siri tiga perkara episod ketiga.

Harini akak bersyukur kerana...

1) waktu di kelas tadi cikgu omputih telah menyebabkan akak blank. eh patut bersyukur ke tak ek? ntahla.. tetiba masa nak jawab soalan tutorial, dia lalu n berdiri kat seblah. kertas akak hanya diisin conteng2 tulis balik soalan. hahahah! then cikgu pon tanya, "having those moments?" maka akak senyum saje tatau nak jawab apa. tanda otak memang totally kosong. Totally.. (gaya pompuan gediks..sila bayangkan sendiri.. :p). tapi lepas mengintai jawapan di belakang fail, tiba-tiba dapat pencerahan agung sambil jawab dengan pantas sambil tekan-tekan kalkulator konon-konon terrer. okehla.. bleh la bersyukur akak berjaya berlakon terer harini.

2) akak masih boleh menahan sakit ulcer mulut yang ada dua seblah-seblah. mereka berdua macam dah start nak berkenalan with each other pastu nak geng-geng jadik satu jek. adoi.. ulcer nih, takyahla nak berukhuwah 1 malaysia atau 1ulcer besar pulak. agaknye lebih kurang macam nila perbualan hangat mereka:

ulcer A: ehh awak.. kita boring la... jom geng.
ulcer B: alahai siannye awak boring. meh-meh datang dekat sket kita borak panjang lagi.
ulcer A: camana nak datang dekat?
ulcer B: ish slow la awak nih. macam adik tuan mulut ni yg nama akim tuh. slow gell! membesarla sket. makin lebar, makin dekat la. da! (sambil angkat bahu dan kening)
ulcer A: ok.. ok.. fine.. dah dekat sket nih. so?

Bersambung...

deyyy.. paa nih dah jadi sedutan lakonan ulcer plak!

3) ikah dah dapat dah tiket dia nak pegi cork tengok ipan hapi. (uuuu.. comelnye nama..) alhamdulillah... ikah dah tak datang menyebok-nyebok tanya nak sponsor ke tak. macam ajk bawahan biro penajaan program besar je dia.

3 comments:

aRe~TeRq said...

heheheh... sedutan kisah ulcer tu mmg menarik. aku pn SLALU kena. xley stress sket. pstu confirm akan ade la kisah gabungan tenaga tu. huhuhuhu...

smpi tahap buh garam pn da tak jalan dah. kena bertenang and rileks je. baru die ilang. ehehhe...

jd sile la bertenang. :-))

aishahhatta said...

nih ulcer sbb tergigit la terq. perghh boh garam tak jalan tuh. hebat betol ketahanan fizikal ulcer ko.

skang aku pakai Oral Aid jek. tak saket mcm bonjela dan garam.

tenang tenang aja... :D

Alang Atie said...

alah...buat iklan pun bukan hang nak jd penaja..hahaha..ayahanda jugak yg baik budiman..keh4...

projek besaq tu...