Monday, December 19, 2011

A year of silence

fuyyyooo... setahun tu tak update blog! tahun ni dahla banyak benda yang berlaku. tuhlaa.. malas tulis lagi. then dah tak ingat sangat apa yang berlaku sepanjang tahun 2011. some of them:
  • akak dah ada Master yo! hehehe.. setahun setengah belajar, at last dapat lah sekeping lagi sijil. dapatla naik pentas amek ijazah lagi kan. lepas ni kena amek PhD pulak kot. kena plan dari sekarang la.. nak buat kat oversea pulak laa. back to UQ perhaps? hehehehe.. kampung halaman yang sangat sangat dirindui sentiasa.
  • umur dah 28. tanda-tanda penuaan sudah semakin ketara. dulu berat badan tak penahnye laa nak naik. maybe sbb metabolism tinggi. makin tua kan makin slow metabolism nye. nak dijadikan cerita, compare tahun lepas dgn tahun ni, berat akak dah naik 5-7 kg okeh! tapi bagus jugak naik berat. baru la tegang sket kulit kan. nampakla sehat.. tembam sket. anyway, masih nampak muda remaja. selalunya kawan2 mak masih ingat anak mak nih sekolah menengah yawww! hahahahaha..
  • anniversary ke-7. tahun lepas hamboih beriya siap buat surprise dekat hubby. tahun ni, macam suam-suam kuku sket gayanye. tapi kami masih bahagia. Alhamdulillah... walaupon masih berdua, life goes on as what we want. rezeki murah di tempat lain nampaknya. Allah kan Maha Adil. (^_^) V.
  • masuk keje balik end of July. dapat masuk section yang diminta. loving it for now.. (ada 'for now' disclaimer tuh.. :p. sebab kita taktau kan apa kita akan rasa di masa depan)
  • mak on treatment for Multiple Myeloma. taknak cerita panjang on this. doakan mak cepat sembuh ye!
  • still living in the same house. yang ada chandelier yg adek jeles tu. ada niat nak pindah rumah, tapi sampai ke hujung tahun ni belum lagi berjaya. lambat lah pulak prosesnya. tak sabar nih dah duduk rumah mengadap kolam pulak.. hehe. and peluang untuk buat interior design again! yippie! rumah sekarang banyak barang n cabinet colour hitam. next one nak putih pulak. alamak.. baru teringat kena kumpul duit laaa lagi untuk renovate. aiayayayayaaiiii!
  • hakim dah abeh UPSR & UPSRA. dapat 5A dan 8A 1B respectively. dah besor dah budak manja sorang ni. nanti mesti dah tak comel sngat dah bila dah masuk form 1. taktau lagi ni dia masuk sekolah mana.
  • insyirah & hafiy pon dah besar panjang. eh tak.. insyirah ye laa dah besar panjang, hafiy masih pendek. ehhehehe... tapi dua2 pandai. cepat sgt laa korang nih membesar. nanti next entry masukkan gambar2 korang pulak k.. jangan next entry tahun depan pulak sudahlaaaaaa... hahahhaha...

4 comments:

Trini Ng said...

welcome back, kak aisya!!! we miss you! *throw a homecoming party ;ppp

Aini Arif said...

yeyy aishah dah kembali, hehe suke ayat rezeki murah di tempat lain..Allah Maha adil..sgt setuju..

radhiahsyahida said...

phewwwww.
hapdet utk setahun terus. hebak kak aishah.. hehe :D

Anonymous said...

Allah Maha Adil..cannot deny the fact..so true... (Padi)