Thursday, March 25, 2010

Tu me manques


Itu adalah "I miss you" dalam french. akak belaja french okeh dulu. (tapi still kena google jugak masa nak tulis nih.. dah lupa :p)

so, apa yang akak rindu sangat nih? minggu nih ada macam terlebih pulak sakit rumah (homesick) ni. lagi rajin belaja, lagi sakit.. apekah? takpelah. dah kata nak exam... buat la cara orang yang suka belaja last minute kan. maka, akak rindu lah benda2 (orang tak yah cakapla sape kan..) ni:

  • aircond! like seriously. sikit2 mesti cakap, eh mesti beli portable aircond ke aircooler keh. tapi bila pegi kedai mesti cancel beli. haha! gedis. dengan masalah pemanasan global nih, kat bilik pon berpeluh2 je. sungguh tak selesa. okeh abang farid, next time kita pegi kedai utk beli aircooler, sila beli je. jangan dengar omelan-omelan comel saya yang cuba mengatakan 'okey lagi rasanya takde aircooler tu. kita jimat je la duit.' pastu balik tronoh, ngade2 nak mesej2 kata" waaaa panas gila! nak aircooler!" gedis tahap cicakman. (selalu orang cakap tahap 'gaban' kan. budak skang dah tak tengok citer Gaban la.. so kena la tukar cicakman plak. paling kodi pon 'kapten boleh'! hahahah!)
untuk adik-adik yang tak tahu, ini lah gaban.

ini pula cicak man.
so mana lagi cool? (surelaaa gaban. tengok keretamotor dia tuh.)

  • free flow of ice: walaupon kat sini ada fridge jugak.. tapi tetap suka ice kat umah mak. sebabnye temperature dia lagi low dan ice sgt cepat beku, maka dia lagi rangup. bleh? hahaha.. aaahhh.. heavennye kalau dapat kunyah ice yang baru dlm 1mm ke 2 mm beku di bahagian atas tuh... krapp krupp krapp krupp. (konon2 bunyi kunyah ais)

  • bilik sendiri. hehe! almaklumlaa.. dok asrama katakan. kena share dengan orang. dah almost 5 tahun tak share2 cenni, (share dgn abg farid tak dikira laa kan..) adalaa rasa nak space sendiri tu. tapi nasib baik roommate cool.

  • internet yang tiada firewall. susah jugaklaa bila nak download kat scribd ke, 4shared ke, youtube ke.. sume tak boleh kat sini. rugilaa kalau ada e-book free kat 4shared dah jumpa, skali takleh download. kenaaa jugak tunggu balik umah.
itulah kisahnya homesick kali ini.

8 comments:

NurainiZakaria said...

suria baja hitam pun best gak:)

aishahhatta said...

aini, of course best! hehe. dah baca blog aini jugak ;)

Trini said...

kak aisha makan ais!

aishahhatta said...

nining, ais la makanan paling best!

Trini said...

haha bley plak..eh btul ke gaban tu itu kak sha?

aishahhatta said...

betol3x.

sebab tuh je gambar akak jumpa bila google. hahahha!

Trini said...

aaah lah kak aisha..ble google gaban tu je yg kua :)

aishahhatta said...

laa nining.. pegi google ke? hahaha.. lawok la kamu nih.